Optimaal genoten van Ibiza met gehoorbescherming!

De afgelopen 3 jaar ben ik gedurende de zomer een weekje naar Ibiza geweest met vrienden. Naast de ontspannen sfeer van het eiland is het natuurlijk best leuk om ook één of meerdere keren uit te gaan. Dat had ik me in ieder geval al voorgesteld. Uit voorzorg heb ik mezelf een set gehoorbeschermers laten aanmeten speciaal voor deze gelegenheid.

De keuze is gevallen op een set zachte gehoorbeschermers met een speciaal filter voor muziek. Dit filter dempt 17dB over het totale geluidsspectrum en laat daarom de kwaliteit van de muziek in tact. De beschermers zijn klein, comfortabel en vallen daarom nauwelijks op. Er is mij geadviseerd deze beschermers een kwartier voor binnenkomst in te doen en een kwartier na afloop pas uit te doen. Hierdoor kun je makkelijk gewent raken aan het dragen van de beschermers met als groot voordeel dat je heel goed een gesprek kan voeren wanneer het erg luidruchtig wordt.

Dit advies heb ik direct bij de eerste beste gelegenheid opgevolgd en met groot succes. Ik merkte slechts een kleine overgang toen ik ze van te voren in deed en heb inderdaad prima kunnen verstaan terwijl m’n oren beschermt waren. Achteraf merkte ik nog een bijkomend voordeel. Doordat het geluid rustiger bij mij binnenkwam was ik minder vermoeid aan het eind van de avond. Sindsdien draag ik ze met plezier op elke soortgelijke gelegenheid. – Chris, Middelburg