Zorg & Gezondheid – Schouwen Duiveland

Welkom bij All Ears Hoorzorg aan de Oude Haven 54, te Zierikzee

Stap je de vestiging van All Ears aan de Oude haven 54 te Zierikzee binnen, dan word je vriendelijk ontvangen door Madelon van der Land, die samen met echtgenoot Erwin de winkel bemand. Madelon als administratief-en verkoop medewerker, Erwin als audicien. Dat ze daarmee 24/7 samen zijn werkt voor hen prima en daar heeft de klant profijt van! Madelon: “We hebben ieder een eigen taak en lopen elkaar niet in de weg maar vullen elkaar wel goed aan. Het is druk, maar in het voorbijgaan hebben we aan een half woord genoeg om even wat door te geven of iets onder de aandacht te brengen.
Thuis bespreken we ook onder het eten nog wel eens wat, maar dan sluiten we het af.”

Veel klanten geven aan het prettig te vinden in de winkel steeds dezelfde gezichten te zien. Door de jaren heen is met een aantal een band ontstaan en dat wordt aan beide kanten gewaardeerd. Madelon herkent de stem van klanten aan de telefoon al voordat ze hun naam hebben gezegd en ook Erwin is op de hoogte van alle persoonlijke verhalen. Dat is niet vreemd als je bedenkt dat sommige klanten inmiddels al ruim 20 jaar voor hun hoortoestellen bij All Ears komen. Het is ook prettig als de audicien de omstandigheden van de klant kent, zo begrijpt hij ook direct wáár en waarom er actie moet worden ondernomen.

Erwin: “Mijn oudste klant is 105 jaar oud en komt voor zijn afspraak om 9 uur ‘s morgens met zijn rollator aangelopen. De jongste was zes weken oud en lag in de Maxi Cosy…”
Het werken met jonge kinderen vraagt van de audicien extra deskundigheid. Erwin: “Het is een andere tak van sport.” Maar of het gaat om het aanmeten van hoortoestellen of zwemdopjes, ze gaan altijd blij de deur uit.”

Als je werkt met zoveel verschillende leeftijden met zoveel verschillende achtergronden en zoveel verschillende gehoorproblemen, dan zijn brede vakkennis, ervaring, mensenkennis en invoelend vermogen essentieel. Erwin: “Tijd en aandacht. Dat is de basis om voor iedereen de juiste oplossing te vinden. Daar staan we voor bij All Ears Hoorzorg en de mensen merken dat. Het audiciensvak is een boeiend vak waarin je met mensen werkt en met techniek die steeds verder gaat. Als audicien moet je op de hoogte blijven van al die ontwikkelingen die nieuwe handvatten bieden om met je klant steeds een stap vooruit te kunnen maken.”

Ook Madelon is heel tevreden met haar werk en de plezierige klantcontacten.
“Zo als team functioneren is voor alle partijen heel prettig.” Wij zijn één en al oor!