Maak kennis met… Nicolien

Als je net zoals Nicolien geboren en getogen bent in de badplaats Cadzand, dan wordt de liefde voor de toeristische sector er met de paplepel in gegoten. Na jaren werkzaam te
zijn geweest in deze branche, maakte Nicolien recent toch de overstap naar de wereld van andere dienstverlening: (h)oorzorg.

De reden voor deze carrièreswitch?

De doorslaggevende factor om naar een andere baan op zoek te gaan was de vermindering van stress. Doordat het bedrijf waar Nicolien werkzaam was flink groeide, nam ze haar werk geregeld mee naar huis. Ook werkte ze vaak in de weekenden en vakanties.“Ik werk nu 32 uur, op regelmatige tijden. Precies hetgeen wat mijn voorkeur had. Er was ook gelijk een goede klik met de andere medewerkers en een klein team vind ik veel leuker.’’

Alle begin is wennen

Na de eerste dagen bij All Ears Hoorzorg sloeg er toch heel even lichte paniek toe bij Nicolien.“Ik dacht: wat heb ik gedaan? Je wil niet weten hoeveel hoortoestellen, filtertjes en pasvormpjes er zijn. Maar door het gewoon te gaan doen en met de juiste ondersteuning van Marlies en audicien Eveline had ik al snel mijn draai gevonden.” Zo is Nicolien inmiddels verantwoordelijk voor de administratie en verkoop. Ze plant afspraken in, beheert de agenda en houdt de bevoorrading bij, maar ook voor kleine reparaties en het schoonmaken van hoortoestellen draait ze haar hand niet om. Erg afwisselend werk, waarbij de lijntjes kort zijn. Wanneer je iemand belt met vragen zijn ze altijd snel bereikbaar en bereid om je te helpen, zelfs met het management op het hoofdkantoor.”

Met name het contact met de klant vindt ze erg fijn: “Ik vind het heel leuk en ben niet van plan om nog eens van baan te gaan veranderen. De mensen die hier komen zijn je zo dankbaar. Gehoorverlies kan een grote invloed hebben op je leven. Wij doen er alles aan om mensen de beste hooroplossingen te bieden. Het geeft mij een goed gevoel om daar een bijdrage aan te kunnen leveren.”